մայոնեզ
թարգմանություն՝ на русском - майонез, in English - mayonnaise
Խոհարարության մեջ մայոնեզը շատ լայն կիրառություն ունի: Այն լինում է ցածր, միջին ու բարձր յուղայնության: Վերջինս իր մեջ պարունակում է А, В, E, F, PP վիտամիններ, ֆոսֆոր, երկաթ, կալիում, նատրիում, որոնց շնորհիվ էլ կարգավորում է իմունային համակարգի աշխատանքն ու նվազեցնում սրտային հիվանդությունների առաջացման վտանգը:
Այն կարող եք ձեռք բերել խանութներից կամ պատրաստել տնային պայմաններում: Մայոնեզը հրաշալի համադրվում է տաք ուտեստների հետ: Այն ավելացնում են սենդվիչների, աղցանների ու սոուսների մեջ:
Այս բաղադրատոմսերը դուր կգան բոլորին:
Աղցան «Ամանորյա կոներ»
Ամանորյա աղցան
Ամանորյա նախուտեստ
Աղցան Կուլիչ
Ծաղկակաղամբով աղցան
Ամանորյա աղցան «Եղևնի»
Ինչպես պատրաստել խոզաճարպ (սալ)
Աղցան «Ուզբեկական»
Տոնածառի համեղ գնդիկներ
Աղցան «Խոզուկ»
Աղցան թարմ ավելուկով
Բազուկով, ընկույզով ու սալորաչրով աղցան