մայոնեզ
թարգմանություն՝ на русском - майонез, in English - mayonnaise
Խոհարարության մեջ մայոնեզը շատ լայն կիրառություն ունի: Այն լինում է ցածր, միջին ու բարձր յուղայնության: Վերջինս իր մեջ պարունակում է А, В, E, F, PP վիտամիններ, ֆոսֆոր, երկաթ, կալիում, նատրիում, որոնց շնորհիվ էլ կարգավորում է իմունային համակարգի աշխատանքն ու նվազեցնում սրտային հիվանդությունների առաջացման վտանգը:
Այն կարող եք ձեռք բերել խանութներից կամ պատրաստել տնային պայմաններում: Մայոնեզը հրաշալի համադրվում է տաք ուտեստների հետ: Այն ավելացնում են սենդվիչների, աղցանների ու սոուսների մեջ:
Այս բաղադրատոմսերը դուր կգան բոլորին:
Հավի մսով և ձվով աղցան
Աղցան “Արևածաղիկ”
Նարնջով մարինացված հավ
Կաղամբով և վարունգով աղցան
Սոուս շաուրմայի համար
Խոզապուխտով և հավի մսով աղցան
Աղցան “Օլիվիե”
Իտալական աղցան
Աղցան “Սունկ”
Էքսպրես կարտոֆիլ
Չեխական աղցան
Կարտոֆիլով և բեկոնով աղցան