մայոնեզ
թարգմանություն՝ на русском - майонез, in English - mayonnaise
Խոհարարության մեջ մայոնեզը շատ լայն կիրառություն ունի: Այն լինում է ցածր, միջին ու բարձր յուղայնության: Վերջինս իր մեջ պարունակում է А, В, E, F, PP վիտամիններ, ֆոսֆոր, երկաթ, կալիում, նատրիում, որոնց շնորհիվ էլ կարգավորում է իմունային համակարգի աշխատանքն ու նվազեցնում սրտային հիվանդությունների առաջացման վտանգը:
Այն կարող եք ձեռք բերել խանութներից կամ պատրաստել տնային պայմաններում: Մայոնեզը հրաշալի համադրվում է տաք ուտեստների հետ: Այն ավելացնում են սենդվիչների, աղցանների ու սոուսների մեջ:
Այս բաղադրատոմսերը դուր կգան բոլորին:
Ծաղկակաղամբով աղցան
Անանասով և պանրով աղցան
Կաղամբով աղցան “Coleslow”
Տավարի լյարդով աղցան
Հավի թոքով աղցան
Աղցան ”Նռան ապարանջան”
Աղցան «Ամանորյա մոմեր»
Նրբաբլիթով խորտիկ-տորթ
Պանրային խորտիկ-տորթ
Անանասով աղցան
Լցոնված ծովախեցգետնի ձողիկներ
Աղցան ”Կարապներ”