մայոնեզ
թարգմանություն՝ на русском - майонез, in English - mayonnaise
Խոհարարության մեջ մայոնեզը շատ լայն կիրառություն ունի: Այն լինում է ցածր, միջին ու բարձր յուղայնության: Վերջինս իր մեջ պարունակում է А, В, E, F, PP վիտամիններ, ֆոսֆոր, երկաթ, կալիում, նատրիում, որոնց շնորհիվ էլ կարգավորում է իմունային համակարգի աշխատանքն ու նվազեցնում սրտային հիվանդությունների առաջացման վտանգը:
Այն կարող եք ձեռք բերել խանութներից կամ պատրաստել տնային պայմաններում: Մայոնեզը հրաշալի համադրվում է տաք ուտեստների հետ: Այն ավելացնում են սենդվիչների, աղցանների ու սոուսների մեջ:
Այս բաղադրատոմսերը դուր կգան բոլորին:

Աղցան տավարի լյարդով

Թթվասերային կարկանդակ հավով ու կոճապղպեղով

Անանասով ու սնկով աղցան

Աղցան Տիֆֆանիից

Պանրով և բազուկով տոնական աղցան

Աղցան «Կրիա»

Մսով ու սնկով տոնական աղցան

Եգիպտացորենով ու սնկով աղցան

Աղցան «Արքայազն»

Ծովախեցգետնով շերտավոր աղցան

Հավով օլադիներ

Տապակած դդմիկ կճուճիկների մեջ