մայոնեզ
թարգմանություն՝ на русском - майонез, in English - mayonnaise
Խոհարարության մեջ մայոնեզը շատ լայն կիրառություն ունի: Այն լինում է ցածր, միջին ու բարձր յուղայնության: Վերջինս իր մեջ պարունակում է А, В, E, F, PP վիտամիններ, ֆոսֆոր, երկաթ, կալիում, նատրիում, որոնց շնորհիվ էլ կարգավորում է իմունային համակարգի աշխատանքն ու նվազեցնում սրտային հիվանդությունների առաջացման վտանգը:
Այն կարող եք ձեռք բերել խանութներից կամ պատրաստել տնային պայմաններում: Մայոնեզը հրաշալի համադրվում է տաք ուտեստների հետ: Այն ավելացնում են սենդվիչների, աղցանների ու սոուսների մեջ:
Այս բաղադրատոմսերը դուր կգան բոլորին:

Աղցան Միմոզա

Լյարդ՝ գյուղական ձևով

Քլաբ-սենդվիչ

Պրոֆիտրոլներ` հավի կծու աղցանով

Արագ պիցցա թավայի մեջ

Սմբուկով և լոլիկով խորտիկ

Արագ Աղցան Միմոզա

Աղցան Շերլոք

Կարմիր կաղամբով աղցան

Հավի մսով և մանդարինով աղցան

Կարմիր կաղամբով և չորահացով աղցան

Նարնջով և հավի մսով աղցան