մայոնեզ
թարգմանություն՝ на русском - майонез, in English - mayonnaise
Խոհարարության մեջ մայոնեզը շատ լայն կիրառություն ունի: Այն լինում է ցածր, միջին ու բարձր յուղայնության: Վերջինս իր մեջ պարունակում է А, В, E, F, PP վիտամիններ, ֆոսֆոր, երկաթ, կալիում, նատրիում, որոնց շնորհիվ էլ կարգավորում է իմունային համակարգի աշխատանքն ու նվազեցնում սրտային հիվանդությունների առաջացման վտանգը:
Այն կարող եք ձեռք բերել խանութներից կամ պատրաստել տնային պայմաններում: Մայոնեզը հրաշալի համադրվում է տաք ուտեստների հետ: Այն ավելացնում են սենդվիչների, աղցանների ու սոուսների մեջ:
Այս բաղադրատոմսերը դուր կգան բոլորին:

Աղցան ”Հսկայական ձու”

Աղցան ”Զատիկի բույն”

Ձվով մկներ

Ձու լցոնված բազուկով

Աղցան ”Սնկերը դաշտում”

Խոզապուխտով և անանասով աղցան

Լավաշ հավի մսով ու բանջարեղենով

Արագ աղցան

Պրոֆիտրոլի հավի կծու աղցանով

Հավի փափկամսով ֆրանսիական աղցան

Սենդվիչ

Հավի մսով և պանրով աղցան