մայոնեզ
թարգմանություն՝ на русском - майонез, in English - mayonnaise
Խոհարարության մեջ մայոնեզը շատ լայն կիրառություն ունի: Այն լինում է ցածր, միջին ու բարձր յուղայնության: Վերջինս իր մեջ պարունակում է А, В, E, F, PP վիտամիններ, ֆոսֆոր, երկաթ, կալիում, նատրիում, որոնց շնորհիվ էլ կարգավորում է իմունային համակարգի աշխատանքն ու նվազեցնում սրտային հիվանդությունների առաջացման վտանգը:
Այն կարող եք ձեռք բերել խանութներից կամ պատրաստել տնային պայմաններում: Մայոնեզը հրաշալի համադրվում է տաք ուտեստների հետ: Այն ավելացնում են սենդվիչների, աղցանների ու սոուսների մեջ:
Այս բաղադրատոմսերը դուր կգան բոլորին:
Աղցան ”Հսկայական ձու”
Աղցան ”Զատիկի բույն”
Ձվով մկներ
Ձու լցոնված բազուկով
Աղցան ”Սնկերը դաշտում”
Խոզապուխտով և անանասով աղցան
Լավաշ հավի մսով ու բանջարեղենով
Արագ աղցան
Պրոֆիտրոլի հավի կծու աղցանով
Հավի փափկամսով ֆրանսիական աղցան
Սենդվիչ
Հավի մսով և պանրով աղցան