մայոնեզ
թարգմանություն՝ на русском - майонез, in English - mayonnaise
Խոհարարության մեջ մայոնեզը շատ լայն կիրառություն ունի: Այն լինում է ցածր, միջին ու բարձր յուղայնության: Վերջինս իր մեջ պարունակում է А, В, E, F, PP վիտամիններ, ֆոսֆոր, երկաթ, կալիում, նատրիում, որոնց շնորհիվ էլ կարգավորում է իմունային համակարգի աշխատանքն ու նվազեցնում սրտային հիվանդությունների առաջացման վտանգը:
Այն կարող եք ձեռք բերել խանութներից կամ պատրաստել տնային պայմաններում: Մայոնեզը հրաշալի համադրվում է տաք ուտեստների հետ: Այն ավելացնում են սենդվիչների, աղցանների ու սոուսների մեջ:
Այս բաղադրատոմսերը դուր կգան բոլորին:

Քլաբ սենդվիչ

Հավի փափկամսով և մանդարինով աղցան

Աղցան բեկոնով և հավի մսով

Խորտիկներ պանրի և խոզապուխտի միջուկներով

Ամանորյա կանապե (6 տարբերակ)

Աղցան հավի մսով և լոբով

Վալդորֆյան աղցան գրեյպֆրուտով

Աղցան եգիպտացորենով և չորահացով

Ռուլետ ձկով հալած պանրով

Աղցան ”Կարիբյան”

Պանրով աղցան տարտալետկաների մեջ

Աղցան լեզվով և ոլոռով