մանանեխ

թարգմանություն՝ на русском - горчица, in English - mustard

Մանանեխն ամենատարածված համեմունքներից մեկն է, որն ունի շուրջ 3000 տարվա պատմություն և ստացվում է համանուն բույսից: Այսօր վայրի մանանեխն աճում է Հոլանդիայում, Ֆրանսիայում, Եգիպտոսում ու Չինաստանում: Հայտնի են մանանեխի սպիտակ, սև ու վայրի տեսակները:

Սպիտակ մանանեխից ստանում են նաև շատ յուրահատուկ համ ունեցող մեղր: Իտալական ու ֆրանսիական խոհանոցում հատկապես լայն տարածում ունի սև մանանեխը, որով պատրաստվում են ամենատարբեր սոուսները: Վայրի մանանեխին բնորոշ է այրող, բայց ոչ դառը համը:

Այս համեմունքը հարուստ է եթերային յուղերով, պարունակում է ցինկ, երկաթ, ինչպեն նաև A, B, E վիտամիններ:

Վերջինս լայնորեն օգտագործվում է խոհարարության մեջ: Կախված տեսակից ու հավելումներից, այն կարող է ունենալ կծու, թթու, այրող և անգամ քաղցր համ: Հրաշալի համադրվում է մսի, ձկան, սնկերի, սենդվիչների, պիցցաների ու ջեռեփուկների հետ: Հիմք է հանդիսանում մի շարք համեղ սոուսների համար:

Այս բաղադրատոմսերն անպայման Ձեզ դուր կգան:

dzuk-shertavor-xmori-mej
Ձուկ ՝ շերտավոր խմորի մեջ
Աղցան տավարի մսով և նռով
Ձկով աղցան
xndzorov-boxkov-axcan
Խնձորով և բողկով աղցան
axcan-kesar
Աղցան Կեսար
bekonov-kartofil
Բեկոնով կարտոֆիլ
profitroli-havi-kcu-axcanov
Պրոֆիտրոլի հավի կծու աղցանով
xrtxrtan-havi-tevikner
Խրթխրթան հավի թևիկներ
Աղցան լցոնված նրբաբլիթներով
Աղցան շերտավոր խմորի ցանցի մեջ
Ռուլետ ձկով հալած պանրով
Աղցան ”Կարիբյան”
...23...