մեխակ
թարգմանություն՝ на русском - гвоздика, in English - carnation
Մեխակն արևադարձային մեխակ ծառի չբացված բողբոջն է, որը վերամշակման է ենթարկվում ու օգտագործվում խոհարարության մեջ ինչպես տաք կերակուրները համեմելու, այնպես էլ դեսերտներին հաճելի համ հաղորդելու համար:
Նրանով պատրաստում են մարինադներ, մսային ու ձկնային կերակուրներ ու ապուրներ: Քաղցր դեսերտներ, կոմպոտներ, պուդինգ պատրաստելու համար, մեխակին խառնում են մի փոքր դարչին:
Մեխակը սև պղպեղի հետ համադրելիս, կարող եք օգտագործել գառան և խոզի մսերը մարինացնելու համար:
Հիշեք, որ ապուրներին ու սոուսներին մեխակ պետք է ավելացնել պատրաստ լինելուց 3-4 րոպե առաջ, որպեսզի այն պահպանի իր համն ու բույրը:
Կոճապղպեղով թխվածքաբլիթներ
Ամանորյա տնակ
Սոուս Բալզամիկ
Ինչպես պատրաստել խոզաճարպ (սալ)
Վարունգի մարինադ
Խոզի միսը տնական ձևով
Վիեննական շտրուդել
Խնձորի ջեմ՝ համեմունքներով
Վուսթերյան սոուս
Չամիչով, չրերով և ընկուզեղենով փլավ
Լեհական թխվածք «Piernik staropolski»
Դդումով ամերիկյան պիրոգ