մեխակ
թարգմանություն՝ на русском - гвоздика, in English - carnation
Մեխակն արևադարձային մեխակ ծառի չբացված բողբոջն է, որը վերամշակման է ենթարկվում ու օգտագործվում խոհարարության մեջ ինչպես տաք կերակուրները համեմելու, այնպես էլ դեսերտներին հաճելի համ հաղորդելու համար:
Նրանով պատրաստում են մարինադներ, մսային ու ձկնային կերակուրներ ու ապուրներ: Քաղցր դեսերտներ, կոմպոտներ, պուդինգ պատրաստելու համար, մեխակին խառնում են մի փոքր դարչին:
Մեխակը սև պղպեղի հետ համադրելիս, կարող եք օգտագործել գառան և խոզի մսերը մարինացնելու համար:
Հիշեք, որ ապուրներին ու սոուսներին մեխակ պետք է ավելացնել պատրաստ լինելուց 3-4 րոպե առաջ, որպեսզի այն պահպանի իր համն ու բույրը:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/12/amanorya-txvacqablitner-3-1-420x400.jpg)
Ամանորյա թխվածքաբլիթներ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/baklava-14-1-420x400.jpg)
Բակլավա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/qaxcrablitner-15-420x400.jpg)
Քաղցրաբլիթներ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/gazarov-cheescake-9-420x400.jpg)
Գազարով չիզքեյք
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/marinacvac-skumbria-8-420x400.jpg)
Մարինացված սկումբրիա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/mexrov-tandz-shertavor-xmori-mej-5-420x400.jpg)
Մեղրով տանձ շերտավոր խմորի մեջ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/04/soayi-sousov-marinacvac-bad-6-420x400.jpg)
Սոյայի սոուսով մարինացված բադ ջեռոցում
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/04/grog-sev-teyov-3-420x400.jpg)
Գրոգ սև թեյով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/04/xndzorov-paxlava-3-420x400.jpg)
Խնձորով փախլավա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/dasakan-lazanya-6-420x400.jpg)
Դասական լազանյա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/xozi-papkamisy-hamemunqnerov-5-420x400.jpg)
Խոզի փափկամիսը համեմունքներով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/txvacqablit-cvikner-10-420x400.jpg)
Թխվածքաբլիթ “Ձվիկներ”