մեղր

թարգմանություն՝ на русском - мёд, in English - honey

Մեղրը ստանում են մեղրատու բույսերի ծաղիկների նեկտարից։ Այն լինում է դեղնավուն և մուգ դեղնավուն, ինչպես նաև բնական և արհեստական: Հայտնի են բնական մեղրի հնդկացորենի, սպիտակ ակացիայի, արևածաղկի, բամբակի տեսակները: Արհեստական մեղրը ստանում են արհեստական եղանակով: Այն պարունակում է 20% ջուր, մինչև 30% սախարոզ, 50% գլյուկոզ և ֆրուկտոզ։

Մեղրը լայնորեն օգտագործում են մրսածության ժամանակ, ինչպես նաև ստամոքսի և սիրտ-անոթային համակարգի խանգարումների դեպքում:

Շատ համեղ են ստացվում մեղրով պատրաստված թխվածքները, դեսերտները, օշարակներն ու կրեմները:
Այս բաղադրատոմսերը կօգնեն Ձեզ համեղ կերակուրներ պատրաստել:

ըմպելիք-1
Վիտամինային ըմպելիք
տորթ-երանություն-1
Տորթ «Երանություն»
Մեղրով-թխվածքաբլիթներ-1
Մեղրով թխվածքաբլիթներ առանց ձվի
Տորթ-շիկահեր-1
Տորթ «Շիկահեր»
Շոկոլադով-ու-մեղրով-տորթ-1
Շոկոլադով ու մեղրով տորթ
Տանձ-շերտավոր-խմորով-1
Տանձ շերտավոր խմորով
Մեղրով-թխվածքաբլիթներ-1
Մեղրով թխվածքաբլիթներ
Մեղրով-եփովի-տորթ-1
Մեղրով եփովի տորթ
Շոկոլադե-տորթ-
Շոկոլադե տորթ
Հավ՝-խաղողի-սոուսով
Հավ՝ խաղողի սոուսով
Տորթ «Կրակե հովազ»
Շամպինիոնը`մեղրային մարինադում
...34...10...