մեղր
թարգմանություն՝ на русском - мёд, in English - honey
Մեղրը ստանում են մեղրատու բույսերի ծաղիկների նեկտարից։ Այն լինում է դեղնավուն և մուգ դեղնավուն, ինչպես նաև բնական և արհեստական: Հայտնի են բնական մեղրի հնդկացորենի, սպիտակ ակացիայի, արևածաղկի, բամբակի տեսակները: Արհեստական մեղրը ստանում են արհեստական եղանակով: Այն պարունակում է 20% ջուր, մինչև 30% սախարոզ, 50% գլյուկոզ և ֆրուկտոզ։
Մեղրը լայնորեն օգտագործում են մրսածության ժամանակ, ինչպես նաև ստամոքսի և սիրտ-անոթային համակարգի խանգարումների դեպքում:
Շատ համեղ են ստացվում մեղրով պատրաստված թխվածքները, դեսերտները, օշարակներն ու կրեմները:
Այս բաղադրատոմսերը կօգնեն Ձեզ համեղ կերակուրներ պատրաստել:
Վիտամինային ըմպելիք
Տորթ «Երանություն»
Մեղրով թխվածքաբլիթներ առանց ձվի
Տորթ «Շիկահեր»
Շոկոլադով ու մեղրով տորթ
Տանձ շերտավոր խմորով
Մեղրով թխվածքաբլիթներ
Մեղրով եփովի տորթ
Շոկոլադե տորթ
Հավ՝ խաղողի սոուսով
Տորթ «Կրակե հովազ»
Շամպինիոնը`մեղրային մարինադում