մեղր

թարգմանություն՝ на русском - мёд, in English - honey

Մեղրը ստանում են մեղրատու բույսերի ծաղիկների նեկտարից։ Այն լինում է դեղնավուն և մուգ դեղնավուն, ինչպես նաև բնական և արհեստական: Հայտնի են բնական մեղրի հնդկացորենի, սպիտակ ակացիայի, արևածաղկի, բամբակի տեսակները: Արհեստական մեղրը ստանում են արհեստական եղանակով: Այն պարունակում է 20% ջուր, մինչև 30% սախարոզ, 50% գլյուկոզ և ֆրուկտոզ։

Մեղրը լայնորեն օգտագործում են մրսածության ժամանակ, ինչպես նաև ստամոքսի և սիրտ-անոթային համակարգի խանգարումների դեպքում:

Շատ համեղ են ստացվում մեղրով պատրաստված թխվածքները, դեսերտները, օշարակներն ու կրեմները:
Այս բաղադրատոմսերը կօգնեն Ձեզ համեղ կերակուրներ պատրաստել:

meghrov-txvacqablit
Մեղրով թխվածքաբլիթ
snickers
Սնիկերս
tort-parizyan
Տորթ «Փարիզյան»
shokoladov-@nkuyzov-myusli
Շոկոլադով և ընկույզով մյուսլի
txamardu-ideal
Տորթ ”Տղամարդու իդեալ”
@nkuyzov-chamichov-biskvit
Ընկույզով և չամիչով բիսկվիթ
salorachrov-surchov-tort
Սալորաչրով սրճային տորթ
tandzov-toer
Տանձով տորթ
Աղցան տավարի մսով և նռով
nrbablitnerov-karamelayin-mussov-tort
Նրբաբլիթով և կարամելային մուսսով տորթ
lehakan-txvacq
Լեհական թխվածք «Piernik staropolski»
mexrov-txvacqablit
Մեղրով թխվածքաբլիթ
...56...10...