մեղր
թարգմանություն՝ на русском - мёд, in English - honey
Մեղրը ստանում են մեղրատու բույսերի ծաղիկների նեկտարից։ Այն լինում է դեղնավուն և մուգ դեղնավուն, ինչպես նաև բնական և արհեստական: Հայտնի են բնական մեղրի հնդկացորենի, սպիտակ ակացիայի, արևածաղկի, բամբակի տեսակները: Արհեստական մեղրը ստանում են արհեստական եղանակով: Այն պարունակում է 20% ջուր, մինչև 30% սախարոզ, 50% գլյուկոզ և ֆրուկտոզ։
Մեղրը լայնորեն օգտագործում են մրսածության ժամանակ, ինչպես նաև ստամոքսի և սիրտ-անոթային համակարգի խանգարումների դեպքում:
Շատ համեղ են ստացվում մեղրով պատրաստված թխվածքները, դեսերտները, օշարակներն ու կրեմները:
Այս բաղադրատոմսերը կօգնեն Ձեզ համեղ կերակուրներ պատրաստել:
Մեղրով թխվածքաբլիթ
Սնիկերս
Տորթ «Փարիզյան»
Շոկոլադով և ընկույզով մյուսլի
Տորթ ”Տղամարդու իդեալ”
Ընկույզով և չամիչով բիսկվիթ
Սալորաչրով սրճային տորթ
Տանձով տորթ
Աղցան տավարի մսով և նռով
Նրբաբլիթով և կարամելային մուսսով տորթ
Լեհական թխվածք «Piernik staropolski»
Մեղրով թխվածքաբլիթ