մեղր

թարգմանություն՝ на русском - мёд, in English - honey

Մեղրը ստանում են մեղրատու բույսերի ծաղիկների նեկտարից։ Այն լինում է դեղնավուն և մուգ դեղնավուն, ինչպես նաև բնական և արհեստական: Հայտնի են բնական մեղրի հնդկացորենի, սպիտակ ակացիայի, արևածաղկի, բամբակի տեսակները: Արհեստական մեղրը ստանում են արհեստական եղանակով: Այն պարունակում է 20% ջուր, մինչև 30% սախարոզ, 50% գլյուկոզ և ֆրուկտոզ։

Մեղրը լայնորեն օգտագործում են մրսածության ժամանակ, ինչպես նաև ստամոքսի և սիրտ-անոթային համակարգի խանգարումների դեպքում:

Շատ համեղ են ստացվում մեղրով պատրաստված թխվածքները, դեսերտները, օշարակներն ու կրեմները:
Այս բաղադրատոմսերը կօգնեն Ձեզ համեղ կերակուրներ պատրաստել:

mexrov-tort-salorachrov
Մեղրով տորթ սալորաչրով
mexrov-tort-enkuyzov
Մեղրով տորթ
kaxambov-mandarinov-axcan
Կաղամբով և մանդարինով աղցան
lahmajo
Լահմաջո
myusli-chrov
Մյուսլի չրերով
shampinion-mexri-marinadov
Շամպինիոն մեղրի մարինադով
shokolade-mexrov-tort
Շոկոլադով և մեղրով տորթ
tort-spartak
Տորթ Սպարտակ
Մեղրով տորթ
Ռուլետ կակաչի սերմով և հալվայով
Մեղրով տորթ «Հրաշք»
Տորթ «Honey cake»
...67...10...