միս խոզի
թարգմանություն՝ на русском - свинина, in English - pork
Խոզի մսի համի մասին ավելորդ է խոսել: Չնայած, որ դիետոլոգները խորհուրդ չեն տալիս այն օգտագործել, այնուամենայնիվ, խոզի միսը պարունակում է մի շարք վիտամիններ, կալիում, ցինկ, ֆոսֆոր, ինչպես նաև վիտամին B12, որը շատ անհարժեշտ սակավարյունության ժամանակ:
Խոզի միսը լայնորեն օգտագործվում է խոհարարության մեջ: Նրանով պատրաստում են խորոված, դնում են ջեռոցը, օգտագործում են տարբեր լցոններ, տաք ուտեստներ ու աղցաններ պատրաստելու համար:
Այստեղ կարող եք գտնել խոզի միս պարունակող համեղ բաղադրատոմսեր:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/msov-lconvac-lavash-7-420x400.jpg)
Մսով լցոնված լավաշ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/xozi-msov-kartofil-8-420x400.jpg)
Խոզի մսով կարտոֆիլ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/vracakan-ojaxuri-10-420x400.jpg)
Վրացական “Օջախուրի”