միս ոչխարի
թարգմանություն՝ на русском - баранина, in English - mutton
Մսի այս տեսակը հատկապես շատ են սիրում Արևելքի բնակիչները: Այն հարուստ է ֆոսֆորով, կալցիումով, նատրիումով, ինչպես նաև B խմբի վիտամիններով: Վերջինս յուրահատուկ համ ունի ու խոհարարության մեջ լայնորեն օգտագործվում է:
Ոչխարի մսով պատրաստում են տարբեր ազգային կերակուրներ`Բեշբարմակ, Շուրպու, Խորոված և այլն: Յուրահատուկ է ստացվում նաև նրա համադրումը խաղողի, ծիրանի, չրերի ու տարբեր սոուսների հետ:
Ահա մի քանի բաղադրատոմսեր, որոնք անպայման Ձեզ դուր կգան:

Սամսա

Ոչխարի բուդ՝ հազրեվարդով

Ռուլետ ոչխարի մսով

Խորոված ոչխարի մսով և տաքդեղով

Ոչխարի բուդը ջեռոցում

Ուզբեկական փլավ