միս ոչխարի
թարգմանություն՝ на русском - баранина, in English - mutton
Մսի այս տեսակը հատկապես շատ են սիրում Արևելքի բնակիչները: Այն հարուստ է ֆոսֆորով, կալցիումով, նատրիումով, ինչպես նաև B խմբի վիտամիններով: Վերջինս յուրահատուկ համ ունի ու խոհարարության մեջ լայնորեն օգտագործվում է:
Ոչխարի մսով պատրաստում են տարբեր ազգային կերակուրներ`Բեշբարմակ, Շուրպու, Խորոված և այլն: Յուրահատուկ է ստացվում նաև նրա համադրումը խաղողի, ծիրանի, չրերի ու տարբեր սոուսների հետ:
Ահա մի քանի բաղադրատոմսեր, որոնք անպայման Ձեզ դուր կգան:
![Սամսա-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/Սամսա-1.jpg)
Սամսա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/vochxari-bud-hazrevardov-10-420x400.jpg)
Ոչխարի բուդ՝ հազրեվարդով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/rulet-vochxari-msov-7-420x400.jpg)
Ռուլետ ոչխարի մսով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/xorovac-vochxari-msov-taqdexov-7-420x400.jpg)
Խորոված ոչխարի մսով և տաքդեղով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/01/vochxari-bud-jerocum-6-420x400.jpg)
Ոչխարի բուդը ջեռոցում
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/01/uzbekakan-plav-11-420x400.jpg)
Ուզբեկական փլավ