միս տավարի
թարգմանություն՝ на русском - говядина, in English - beef
Տավարի միսը նաև դիետիկ է, քանի որ սպիտակուցի ու ամինաթթուների աղբյուր է: Վերջինիս համը կախված է կենդանու սեռից ու տարիքից: Տավարի միսը լայնորեն օգտագործում են խոհարարության մեջ:
Նրանով պատրաստում են ապուրներ, սոուսներ, տաք կերակուրներ, ջեռեփուկներ, ինչպես նաև օգտագործում մսային կարկանդակներ ու պիցցաներ պատրաստելու համար:
Այս բաղադրատոմսերը և´ համեղ են և´ հեշտ են պատրաստվում:

Մսի խճողակ կոտլետի համար

Աղցան տավարի լեզվով

Բեֆստրոգանով

Մսով կծու ռագու

Խաշլամա

Ուզբեկական փլավ կրակի վրա

Աղցան «Թբիլիսի»

Վրացական ապուր «Խարչո»

Աղցան “Օլիվիե”

Բրնձով փլավ համեմունքներով

Աղցան “Սունկ”

Խոլոդեց