միս տավարի
թարգմանություն՝ на русском - говядина, in English - beef
Տավարի միսը նաև դիետիկ է, քանի որ սպիտակուցի ու ամինաթթուների աղբյուր է: Վերջինիս համը կախված է կենդանու սեռից ու տարիքից: Տավարի միսը լայնորեն օգտագործում են խոհարարության մեջ:
Նրանով պատրաստում են ապուրներ, սոուսներ, տաք կերակուրներ, ջեռեփուկներ, ինչպես նաև օգտագործում մսային կարկանդակներ ու պիցցաներ պատրաստելու համար:
Այս բաղադրատոմսերը և´ համեղ են և´ հեշտ են պատրաստվում:
Մսի խճողակ կոտլետի համար
Աղցան տավարի լեզվով
Բեֆստրոգանով
Մսով կծու ռագու
Խաշլամա
Ուզբեկական փլավ կրակի վրա
Աղցան «Թբիլիսի»
Վրացական ապուր «Խարչո»
Աղցան “Օլիվիե”
Բրնձով փլավ համեմունքներով
Աղցան “Սունկ”
Խոլոդեց