միս տավարի
թարգմանություն՝ на русском - говядина, in English - beef
Տավարի միսը նաև դիետիկ է, քանի որ սպիտակուցի ու ամինաթթուների աղբյուր է: Վերջինիս համը կախված է կենդանու սեռից ու տարիքից: Տավարի միսը լայնորեն օգտագործում են խոհարարության մեջ:
Նրանով պատրաստում են ապուրներ, սոուսներ, տաք կերակուրներ, ջեռեփուկներ, ինչպես նաև օգտագործում մսային կարկանդակներ ու պիցցաներ պատրաստելու համար:
Այս բաղադրատոմսերը և´ համեղ են և´ հեշտ են պատրաստվում:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/kartofilov-msov-karkandak-8-420x400.jpg)
Կարտոֆիլով և մսով կարկանդակ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/xarcho-8-420x400.jpg)
Վրացական ապուր “Խարչո”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/msov-lconvac-lavash-7-420x400.jpg)
Մսով լցոնված լավաշ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/steik-steak-6-420x400.jpg)
Սթեյք “Ռիբայ”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/msov-varungov-aghcan-10-420x400.jpg)
Մսով և վարունգով աղցան
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/rostbif-6-420x400.jpg)
Ռոստբիֆ