նարինջ
թարգմանություն՝ на русском - апельсин, in English - orange
Նարինջը ցիտրուսային մրգերից թերևս ամենատարածվածն է: Գոյություն ունի նարնջի շուրջ 300 տեսակ, որոնցից ամենահայտնին սովորական ու կարմիր տեսակներն են:
Այս միրգը պարունակում է A, Е, К, C և B խմբի վիտամիններ, որոնց շնորհիվ էլ նարինջն ունի հակավիրուսային հատկություններ ու համարվում է հակաբիոտիկներին փոխարինող միրգ:
Նարինջի միջուկն ու կեղևը լայնորեն օգտագործվում է խոհարարության մեջ: Նրանով պատրաստում են թխվածքներ, դեսերտներ, աղցաններ, ջեմեր ու օշարակներ: Այն հրաշալի համադրվում է լոբու ու մսային կերակուրների հետ:
Այս բաղադրատոմսերն անպայման դուր կգան Ձեզ:

Նարինջով մաֆիններ

Պահածո նարնջի կեղևից

Նարնջով բրիոշ

Նարնջով և հավի մսով աղցան

Նարնջով պաղպաղակ

Բանանով ֆլամբե

Նարնջով հավի բուդ

Զեֆիրով և մրգերով տորթ

Զատիկի կուլիչ

Շոկոլադե տորթ

Զատիկի պիրոգ

Լեհական թխվածք «Piernik staropolski»