նարինջ
թարգմանություն՝ на русском - апельсин, in English - orange
Նարինջը ցիտրուսային մրգերից թերևս ամենատարածվածն է: Գոյություն ունի նարնջի շուրջ 300 տեսակ, որոնցից ամենահայտնին սովորական ու կարմիր տեսակներն են:
Այս միրգը պարունակում է A, Е, К, C և B խմբի վիտամիններ, որոնց շնորհիվ էլ նարինջն ունի հակավիրուսային հատկություններ ու համարվում է հակաբիոտիկներին փոխարինող միրգ:
Նարինջի միջուկն ու կեղևը լայնորեն օգտագործվում է խոհարարության մեջ: Նրանով պատրաստում են թխվածքներ, դեսերտներ, աղցաններ, ջեմեր ու օշարակներ: Այն հրաշալի համադրվում է լոբու ու մսային կերակուրների հետ:
Այս բաղադրատոմսերն անպայման դուր կգան Ձեզ:
Նարինջով մաֆիններ
Պահածո նարնջի կեղևից
Նարնջով բրիոշ
Նարնջով և հավի մսով աղցան
Նարնջով պաղպաղակ
Բանանով ֆլամբե
Նարնջով հավի բուդ
Զեֆիրով և մրգերով տորթ
Զատիկի կուլիչ
Շոկոլադե տորթ
Զատիկի պիրոգ
Լեհական թխվածք «Piernik staropolski»