նարինջ
թարգմանություն՝ на русском - апельсин, in English - orange
Նարինջը ցիտրուսային մրգերից թերևս ամենատարածվածն է: Գոյություն ունի նարնջի շուրջ 300 տեսակ, որոնցից ամենահայտնին սովորական ու կարմիր տեսակներն են:
Այս միրգը պարունակում է A, Е, К, C և B խմբի վիտամիններ, որոնց շնորհիվ էլ նարինջն ունի հակավիրուսային հատկություններ ու համարվում է հակաբիոտիկներին փոխարինող միրգ:
Նարինջի միջուկն ու կեղևը լայնորեն օգտագործվում է խոհարարության մեջ: Նրանով պատրաստում են թխվածքներ, դեսերտներ, աղցաններ, ջեմեր ու օշարակներ: Այն հրաշալի համադրվում է լոբու ու մսային կերակուրների հետ:
Այս բաղադրատոմսերն անպայման դուր կգան Ձեզ:

Նարնջով բուլկի

Գազարով և խնձորով «քաղցր երշիկ»

Դդումով տորթ -մուսս

Թխվածքաբլիթ խվորոստ

Փախլավա ֆիլո խմորով

Հավի բուդ՝ նարնջով և հազրեվարդով

Տորթ զոլավոր բիսկվիթով

Սկումբրիա գրիլի վրա

Տորթ «Դելիկատ» նարնջով

Վանիլային հաց ՛՛Լեոպարդ՛՛

Շտրուդել – փախլավա

Նարնջով տորթ