նարինջ
թարգմանություն՝ на русском - апельсин, in English - orange
Նարինջը ցիտրուսային մրգերից թերևս ամենատարածվածն է: Գոյություն ունի նարնջի շուրջ 300 տեսակ, որոնցից ամենահայտնին սովորական ու կարմիր տեսակներն են:
Այս միրգը պարունակում է A, Е, К, C և B խմբի վիտամիններ, որոնց շնորհիվ էլ նարինջն ունի հակավիրուսային հատկություններ ու համարվում է հակաբիոտիկներին փոխարինող միրգ:
Նարինջի միջուկն ու կեղևը լայնորեն օգտագործվում է խոհարարության մեջ: Նրանով պատրաստում են թխվածքներ, դեսերտներ, աղցաններ, ջեմեր ու օշարակներ: Այն հրաշալի համադրվում է լոբու ու մսային կերակուրների հետ:
Այս բաղադրատոմսերն անպայման դուր կգան Ձեզ:
Շոկոլադե տորթ դդումի նրբաբլիթներով
Հատապտղային շոկոլադե տորթ
Իսպանական կրեմ-բրյուլե “Crema catalana”
Նարնջով կարկանդակ
Թավշյա շոկոլադե կեքս նարնջի համով
Խնձորով և կաթնաշոռով ոլորահաց
Հունական կարկանդակներ “Միլոպիտակյա”
Նարինջով և բանանով տորթ
Խնձորով տաք սիդր
Ցիտրուսային “Ռաֆֆաելլո”
Ժելեով տորթ
Մարմարե թխվածքաբլիթներ