նարինջ
թարգմանություն՝ на русском - апельсин, in English - orange
Նարինջը ցիտրուսային մրգերից թերևս ամենատարածվածն է: Գոյություն ունի նարնջի շուրջ 300 տեսակ, որոնցից ամենահայտնին սովորական ու կարմիր տեսակներն են:
Այս միրգը պարունակում է A, Е, К, C և B խմբի վիտամիններ, որոնց շնորհիվ էլ նարինջն ունի հակավիրուսային հատկություններ ու համարվում է հակաբիոտիկներին փոխարինող միրգ:
Նարինջի միջուկն ու կեղևը լայնորեն օգտագործվում է խոհարարության մեջ: Նրանով պատրաստում են թխվածքներ, դեսերտներ, աղցաններ, ջեմեր ու օշարակներ: Այն հրաշալի համադրվում է լոբու ու մսային կերակուրների հետ:
Այս բաղադրատոմսերն անպայման դուր կգան Ձեզ:
Նարնջով կեքս
Նուշով կոնֆետներ՝ նարնջի և սուրճի համով
Նարնջով քափքեյք
Նարինջով տորթ
Նարինջի կրեմով տորթ
Մեղրով տորթ ”Ամանորյա”
Օրիգինալ աղցան նարնջի մեջ
Կոճապղպեղով թեյ
Դդումի ջեմ
Զեֆիրով տաք շոկոլադ
Ձմերուկով սմուզի
Գլինտվեյն