նուշ
թարգմանություն՝ на русском - миндаль, in English - almond
Աշխարհում հայտնի է նուշի ավելի քանի 40 տեսակ: Առավել հայտնի են քաղցր, դառը և փխրուն տեսակները: Իր մեջ պարունակող վիտամինների շնորհիվ, այն մաքրում է օրգանիզմը, կարգավորում է նյութափոխանակությունը, կարգավորում է տեսողությունն ու ամրացնում է ոսկորները:
Խոհարարության մեջ հիմնականում օգտագործվում է քաղցր նուշը, իսկ դառը վերամշակվում է, որից էլ ստանում են նուշի ալյուր:
Նուշը հրաշալի համադրվում է աղցանների, պաղպաղակների հետ: Նրանով պատրաստում են թխվածքներ, դեսերտներ, ջեմեր ու օշարակներ:
Այս բաղադրատամսերն անպայման դուր կգան Ձեզ:
Աղցան «Ամանորյա կոներ»
Գրանոլա
Տապակած նուշ շաքարով
Բալով ու նուշով կրամբլ
Նշաբլիթներ
Շոկոլադե տորթ
Նուշով տորթ
Մուսս «Ամարետտո»
Նուշով կոնֆետներ
Կոնֆետներ ընկուզեղենով
Կոկոսով ու ազնվամորիով տորթ
Կաթնաշոռագնդիկներ