նուշ

թարգմանություն՝ на русском - миндаль, in English - almond

Աշխարհում հայտնի է նուշի ավելի քանի 40 տեսակ: Առավել հայտնի են քաղցր, դառը և փխրուն տեսակները: Իր մեջ պարունակող վիտամինների շնորհիվ, այն մաքրում է օրգանիզմը, կարգավորում է նյութափոխանակությունը, կարգավորում է տեսողությունն ու ամրացնում է ոսկորները:

Խոհարարության մեջ հիմնականում օգտագործվում է քաղցր նուշը, իսկ դառը վերամշակվում է, որից էլ ստանում են նուշի ալյուր:

Նուշը հրաշալի համադրվում է աղցանների, պաղպաղակների հետ: Նրանով պատրաստում են թխվածքներ, դեսերտներ, ջեմեր ու օշարակներ:
Այս բաղադրատամսերն անպայման դուր կգան Ձեզ:

 Ամանորյա տորթ ”Կոներ”
Փախլավա ընկույզով և չրերով
Հավ ՝ պատրաստված խաղողով և նուշով
Տորթ «Esterházy» նուշով
Մակարոնս
Նուշով պոմադկա
Տորթ Զահեր
Տորթ Օպերա
Նուշով չիզքեյք կարմիր հաղարջով
Տորթ «Դոբոշ»
Շոկոլադե տորթ «Triple»
Տորթ «Դելիկատ» նարնջով
...45...