նուշ
թարգմանություն՝ на русском - миндаль, in English - almond
Աշխարհում հայտնի է նուշի ավելի քանի 40 տեսակ: Առավել հայտնի են քաղցր, դառը և փխրուն տեսակները: Իր մեջ պարունակող վիտամինների շնորհիվ, այն մաքրում է օրգանիզմը, կարգավորում է նյութափոխանակությունը, կարգավորում է տեսողությունն ու ամրացնում է ոսկորները:
Խոհարարության մեջ հիմնականում օգտագործվում է քաղցր նուշը, իսկ դառը վերամշակվում է, որից էլ ստանում են նուշի ալյուր:
Նուշը հրաշալի համադրվում է աղցանների, պաղպաղակների հետ: Նրանով պատրաստում են թխվածքներ, դեսերտներ, ջեմեր ու օշարակներ:
Այս բաղադրատամսերն անպայման դուր կգան Ձեզ:

Կաթ ընկույզներից

Տորթ «Մոկկա»

Ելակով չիզքեյք

Շտրուդել – փախլավա

Նորվեգական տորթ ”VERDENS BESTE KAKE”

Շոկոլադե տարտ կարամելով

Վանիլային եղջյուրիկներ

Գերմանական պիրոգ ”Կուխեն”

Շոկոլադե տորթ «Զահեր»

Տորթ «Նրբություն»

Փխրուն պիրոգ ազնվամորիով

Նուշով շոկոլադե տորթ բալով