նուշ

թարգմանություն՝ на русском - миндаль, in English - almond

Աշխարհում հայտնի է նուշի ավելի քանի 40 տեսակ: Առավել հայտնի են քաղցր, դառը և փխրուն տեսակները: Իր մեջ պարունակող վիտամինների շնորհիվ, այն մաքրում է օրգանիզմը, կարգավորում է նյութափոխանակությունը, կարգավորում է տեսողությունն ու ամրացնում է ոսկորները:

Խոհարարության մեջ հիմնականում օգտագործվում է քաղցր նուշը, իսկ դառը վերամշակվում է, որից էլ ստանում են նուշի ալյուր:

Նուշը հրաշալի համադրվում է աղցանների, պաղպաղակների հետ: Նրանով պատրաստում են թխվածքներ, դեսերտներ, ջեմեր ու օշարակներ:
Այս բաղադրատամսերն անպայման դուր կգան Ձեզ:

Չրերով և դարչինով ռուլետ
Պահքային “Նապոլեոն”
Նուշով կոնֆետներ՝ նարնջի և սուրճի համով
Ծիրանաջեմով և չրերով կեքս
Տորթ “Էսթերհազի”
Տորթ Ռաֆաելլո
Նապոլեոն
Շոկոլադապատ նուգա
Խորտիկ “Al dente”
Բասկյան շոկոլադե տորթ
Տորթ թավայի մեջ
Կոնֆետներ “Ռաֆաելլո”
...78