նուռ
թարգմանություն՝ на русском - гранат, in English - garnet
Ավելորդ է խոսել նռան օգտակարարության մասին, քանի որ բժշկության մեջ շատ է օգտագործվում: Ծաղկումը տևում է մայիսից-օգոստոսը, իսկ պտուղը հասունանում է սեպտեմբերի վերջին։
Նուռը լայնորեն կիրառվում է խոհարարության մեջ: Այն օգտագործվում է աղցանների, թխվածքների ու դեսերտների մեջ: Նրանով պատրաստում են օշարակներ, ֆրեշեր, գինիներ: Վերջինս հրաշալի համադրվում է ձկնային, մսային ու բանջարեղենային կերակուրների հետ:
![ամանորյա-աղցան-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/12/ամանորյա-աղցան-1.jpg)
Ամանորյա աղցան
![msov-@nkuyzov-nrov-axcan](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/05/msov-@nkuyzov-nrov-axcan-4-420x400.jpg)
Մսով և ընկույզով աղցան
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/04/axcan-nrov-tavari-msov-5-420x400.jpg)
Աղցան տավարի մսով և նռով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/12/havi-mov-nrov-axcan-10-420x400.jpg)
Աղցան հավի մսով և նռով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/12/axcan-lconvac-nrbablitnerov-8-420x400.jpg)
Աղցան լցոնված նրբաբլիթներով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/02/bazukov-gazarov-axcan-11-420x400.jpg)
Բազուկով և գազարով աղցան
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/nran-aparanjan-5-420x400.jpg)
Աղցան ”Նռան ապարանջան”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/11/nran-sous-nasharab-5-420x400.jpg)
Նռան սոուս “Նարշարաբ”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/karmir-kaxambov-axcan-7-420x400.jpg)
Կարմիր կաղամբով աղցան