նրբերշիկ
թարգմանություն՝ на русском - сосиска, in English - sausage
Նրբերշիկը պատրաստում են տավարի, հավի կամ խոզի թարմ մսից: Գործարանում միսը ենթարկվում է որոշակի վերամշակման, ինչից հետո էլ թաղանթապատվում է:
Հայտնի են նրբերշիկի դիետիկ, կաթնային, որսորդական, բավարական, սիրողական, սերուցքային, պանրով տեսակները, որոնք միմյանցից տարբերվում են իրենց բաղադրությամբ ու համերով:
Խոհարարության մեջ նրբերշիկն օգտագործվում է հոթ դոգերի, բուտերբրոդների, սոուսների պատրաստման մեջ: Այն լավ է համադրվում հատկապես շերտավոր խմորի հետ:
Իսկ այս բաղադրատոմսերը կօգնեն համեղ ուտեստներ պատրաստել:

Հոթ-դոգ

Չորաբլիթներով նրբերշիկ

Նրբերշիկով կարկանդակներ

Սրտաձև ձվածեղ

Նրբերշիկ՝ շերտավոր խմորի մեջ

Հոթ դոգ “Խոճկորիկ”

Նրբերշիկ` շերտավոր խմորի մեջ

Նրբերշիկով և կարտոֆիլով կարկանդակ

Յուրահատուկ սպագետտի

Նրբերշիկով բուլկի

Մակարոն նրբերշիկով և սնկով

Պանրով և նրբերշիկով կարկանդակ