նրբերշիկ
թարգմանություն՝ на русском - сосиска, in English - sausage
Նրբերշիկը պատրաստում են տավարի, հավի կամ խոզի թարմ մսից: Գործարանում միսը ենթարկվում է որոշակի վերամշակման, ինչից հետո էլ թաղանթապատվում է:
Հայտնի են նրբերշիկի դիետիկ, կաթնային, որսորդական, բավարական, սիրողական, սերուցքային, պանրով տեսակները, որոնք միմյանցից տարբերվում են իրենց բաղադրությամբ ու համերով:
Խոհարարության մեջ նրբերշիկն օգտագործվում է հոթ դոգերի, բուտերբրոդների, սոուսների պատրաստման մեջ: Այն լավ է համադրվում հատկապես շերտավոր խմորի հետ:
Իսկ այս բաղադրատոմսերը կօգնեն համեղ ուտեստներ պատրաստել:
Հոթ-դոգ
Չորաբլիթներով նրբերշիկ
Նրբերշիկով կարկանդակներ
Սրտաձև ձվածեղ
Նրբերշիկ՝ շերտավոր խմորի մեջ
Հոթ դոգ “Խոճկորիկ”
Նրբերշիկ` շերտավոր խմորի մեջ
Նրբերշիկով և կարտոֆիլով կարկանդակ
Յուրահատուկ սպագետտի
Նրբերշիկով բուլկի
Մակարոն նրբերշիկով և սնկով
Պանրով և նրբերշիկով կարկանդակ