շաքարավազ
թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar
Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։
Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:
Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:
Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:
![տորթ-արքայազն-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/05/տորթ-արքայազն-1.jpg)
Տորթ «Արքայազն»
![շոկոլադե-տորթ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/05/շոկոլադե-տորթ-1-1.jpg)
Շոկոլադե տորթ
![տորթ-Զեբր-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/05/տորթ-Զեբր-1.jpg)
Տորթ «Զեբր» թթվասերով
![տորթ-պելե-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/05/տորթ-պելե-1.jpg)
Տորթ «Պելե»
![տանձով-մաֆին-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/05/տանձով-մաֆին-1.jpg)
Մաֆիններ տանձով ու կեֆիրով
![խնձորով-պիրոգ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/05/խնձորով-պիրոգ-1.jpg)
Խնձորով պիրոգ թթվասերային կրեմով
![ժելեով-տորթ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/05/ժելեով-տորթ-1.jpg)
Կիվիով ու ժելեով տորթ
![տորթ-կրիա](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/05/տորթ-կրիա-1.jpg)
Տորթ «Կրիա»
![շոկոլադե-ձու-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/05/շոկոլադե-ձու-1.jpg)
Շոկոլադե ձու
![խոզապուխտով-սպագետտի-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/05/խոզապուխտով-սպագետտի-1.jpg)
Սպագետտի պանրով ու խոզապուխտով
![բանանով-կարկանդակ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/05/բանանով-կարկանդակ-1.jpg)
Բանանով կարկանդակ
![կիտրոնի-դեսերտ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/05/կիտրոնի-դեսերտ-1.jpg)
Կիտրոնի դեսերտ