շաքարավազ
թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar
Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։
Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:
Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:
Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/01/shorakarkandak-xtacrats-katov-11-420x400.jpg)
Շոռակարկանդակ խտացրած կաթով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/01/taq-shokolad-6-420x400.jpg)
Տաք շոկոլադ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/shokolade-fondan-10-420x400.jpg)
Շոկոլադե Ֆոնդան
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/01/pqablitner-13-420x400.jpg)
Փքաբլիթներ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/txvacqablit-titerner-12-420x400.jpg)
Թխվածքաբլիթ “Թիթեռներ”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/tort-sent-onore-14-420x400.jpg)
Տորթ ”Սենթ Օնորե”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/ttvaserov-tort-11-420x400.jpg)
Թթվասերով տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/invertayin-osharak-8-420x400.jpg)
Ինվերտային օշարակ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/panrov-dzvov-xortik-7-420x400.jpg)
Պանրով և ձվով խորտիկ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/havi-toqov-axcan-7-420x400.jpg)
Հավի թոքով աղցան
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/katnahsorov-bananov-oladi-8-420x400.jpg)
Կաթնաշոռով և բանանով օլադի
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/shokolade-bulki-astx-7-420x400.jpg)
Շոկոլադե բուլկի ”Աստղ”