շաքարավազ

թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar

Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։

Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:

Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:

Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:

Խնձորով և դարչինով նախաճաշ
Տորթ “Թռչնի կաթ”
Կաթնաշոռով փքաբլիթ
Տորթ “Շվարցվալդ”
Ընկույզով տորթ նրբաբլիթներից
Խնձորի միջուկով բուլկի
Քափքեյք «Ferrero Rocher»
Շոկոլադե թխվածքաբլիթ
Կարամելային կոնֆետ
Կոկոսով և ելակով աղանդեր
Կաթնաշոռով բուլկի «Վարդեր»
Տնական մայոնեզ
...10...107108...110...