շաքարավազ
թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar
Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։
Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:
Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:
Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:
Crazy Cake՝ կարկանդակ առանց ձվի
Հյուսած բուլկիներ քունջութով
Խնձորով սոուս դարչինով
Արևելյան կարկանդակ եփովի կրեմով
Մուսս «Ամարետտո»
Շոկոլադով բեզե
Տորթ «Ոսկե բանալի»
Տնական մայոնեզ մանանեխով
Հավի մսով բաց կարկանդակներ
Տորթ «Սնիկերս»
Կաթնաշոռային կարկանդակ «Ընձուղտ»
Բրաունի բալով, ընկույզով ու կաթնաշոռով