շաքարավազ
թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar
Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։
Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:
Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:
Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:
Նորվեգական թխվածքաբլիթ
Նուշով կոնֆետներ
Խնձորով կրամբլ
Հայկական կաթնահունց
Թթվասերային կարկանդակ խնձորով ու դարչինով
Կիտրոնով դեսերտ
Կաթնաշոռային կուլիչ իտալական մերենգայով
Շոկոլադե կուլիչ
Շոկոլադե թխվածքաբլիթ կոկոսի միջուկով
Չամիչով պահքային կեքս
Շոկոլադով ու նարնջով կարկանդակ
Բրիոշներ