շաքարավազ

թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar

Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։

Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:

Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:

Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:

հնդկացորենով-տորթ-1
Հնդկացորենի ալյուրով տորթ
թխվածքաբլիթներ-1
Թխվածքաբլիթներ
անանուխով-լիմոնադ-1
Անանուխով լիմոնադ
խնձորով-կարկանդակ-1
Խնձորով կարկանդակ
Կիտրոնով-թխվածք-1
Կիտրոնով թխվածք
Բանանով-պահքային-կարկանդակ-1
Բանանով պահքային կարկանդակ
Կաթնային-քաղցրավենիք-1
Կաթնային քաղցրավենիք
տորթ-Զեբր-1
Տորթ «Զեբր»
տորթ
Տորթ «Քաղցրիկ»
տորթ-1
Տորթ «Գիշեր-ցերեկ»
Մեղրով պահքային թխվածք
կաթնահունց-խմոր-1
Խմորիչով կաթնահունց խմոր
...10...1516...20...