շաքարավազ
թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar
Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։
Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:
Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:
Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:
Նարնջի կեղևով մաֆիններ
Խնձորով ռուլետ
Կրեմ «Գլյասե»
Պահքային «Մադլեն»
Տորթ «Սնիկերս» բեզեով
Կարամելային կրեմ տորթերի համար
Ճապոնական չիզքեյք
Ձկով ու կարտոֆիլով կարկանդակ
Կիտրոնով ու կակաչի սերմերով կեքս
Խնձորով դեսերտ
Պահքային շոկոլադե-սրճային կարկանդակ
Դարչինով պահքային բուլկիներ