շաքարավազ

թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar

Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։

Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:

Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:

Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:

մաֆին-1 - Copy
Նարնջի կեղևով մաֆիններ
Խնձորով-ռուլետ-1
Խնձորով ռուլետ
կրեմ-գլյասե-1
Կրեմ «Գլյասե»
պահքային-մադլեն-1
Պահքային «Մադլեն»
սնիկերս-1
Տորթ «Սնիկերս» բեզեով
կարամելային-կրեմ-1
Կարամելային կրեմ տորթերի համար
ճապոնական-չիզքեյք-1
Ճապոնական չիզքեյք
ձկով-կարկանդակ-1
Ձկով ու կարտոֆիլով կարկանդակ
Կիտրոնով-ու-կակաչով-կեքս-1
Կիտրոնով ու կակաչի սերմերով կեքս
Խնձորով-դեսերտ-1
Խնձորով դեսերտ
պիրոգ-1
Պահքային շոկոլադե-սրճային կարկանդակ
բուլկի-1
Դարչինով պահքային բուլկիներ
...10...1617...20...