շաքարավազ

թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar

Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։

Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:

Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:

Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:

Մարմարե-կեքս-1
Մարմարե կեքս
Հոնի-պահածո
Հոնի պահածո՝ դասական ձևով
սալորով-աղանդեր-1
Կակաչի սերմերով ու սալորով աղանդեր
Խնձորով-պիրոգ-1
Խնձորով պիրոգ
խմորիչով-խմոր-1
Խմորիչով խմոր
Սրճային-պիրոգ-1
Սրճային պիրոգ
սմբուկով ռուլետ
Սմբուկով ու մսով ռուլետներ
Հրեշտակի-արցունքներ
Տորթ «Հրեշտակի արցունքներ»
Կրեմ-Շառլոտ
Կրեմ «Շարլոտ»
Կոնֆետով-թխվածքաբլիթներ-1
Կոնֆետով թխվածքաբլիթներ
կարկանդակ
Կաղամբով կարկանդակ
Վանիլային-բուլկիներ-1
Վանիլային բուլկիներ
...10...2627...30...