շաքարավազ

թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar

Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։

Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:

Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:

Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:

խխունջներ
Կաթնաշոռով խխունջներ
Չակ-չակ
«Չակ-չակ» տնական ձևով
սպիտակուցային եփովի կրեմ
Սպիտակուցային եփովի կրեմ
շտրուդել
Վիեննական շտրուդել
դդմիկով-պիրոգ
Դդմիկով պիրոգ
Հավ՝-խաղողի-սոուսով
Հավ՝ խաղողի սոուսով
տորթ ներշնչանք
Տորթ «Ներշնչանք»
շաքարաչիր
Շաքարաչիր՝ ձմերուկի կեղևից
բալով տորթ
Բալով նրբաշերտ տորթ
դարչինով պիրոգ
Դարչինով տոնական պիրոգ
պիրոգ բասբուսա
Պիրոգ «Բասբուսա»
վարսակով թխվածքաբլիթներ
Վարսակով թխվածքաբլիթներ
...10...2728...30...