շաքարավազ
թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar
Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։
Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:
Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:
Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:
Կաթնաշոռով խխունջներ
«Չակ-չակ» տնական ձևով
Սպիտակուցային եփովի կրեմ
Վիեննական շտրուդել
Դդմիկով պիրոգ
Հավ՝ խաղողի սոուսով
Տորթ «Ներշնչանք»
Շաքարաչիր՝ ձմերուկի կեղևից
Բալով նրբաշերտ տորթ
Դարչինով տոնական պիրոգ
Պիրոգ «Բասբուսա»
Վարսակով թխվածքաբլիթներ