շաքարավազ
թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar
Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։
Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:
Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:
Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:
Արագ ռուլետ
Խնձորով «խուճուճ» պիրոգ
Չիչխան (օբլեպիխա) շաքարավազով ձմռան համար
Փանքեյք՝ ամերիկյան բլիթներ
Հաղարջով պիրոգ
Շոկոլադե-բանանային կրեմ տորթի համար
Խնձորի ջեմ՝ համեմունքներով
Կինդեր Պինգվի
Տորթ «Կրակե հովազ»
Տորթ “Կանացի քմահաճույք”
Վուսթերյան սոուս
Խնձորով եվ ընկույզով պիրոգ