շաքարավազ
թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar
Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։
Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:
Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:
Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:

Շոկոլադե թխվածքաբլիթ`ճաքերով

Շոկոլադով եվ մեղրով տորթ

Տորթ «Սպարտակ»

Սալորով եղջյուրիկներ

Կանաչ ոլոռով և սպանախով պիրոգ

Շոկոլադե կրեմ-պլոմբիր

Թխվածքաբլիթով և կոկոսի քերուկով ռուլետ

Շոկոլադով և կակաչի սերմով տորթ

Տորթ ”Իրիս”

Մարմելադով եղջյուրներ

Բանանով և շոկոլադով բուլկի

Հաղարջով չիզքեյք