շաքարավազ
թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar
Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։
Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:
Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:
Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:
Դեղձի մուրաբա
Ձմերուկի հյութ ձմռան համար
Սև հաղարջով մուրաբա
Խաղողի հյութ
Մուրաբա ձմերուկի կեղևով
Թզի ջեմ
Դդմիկ կորեական ձևով ձմռան համար
Կեռասի մուրաբա
Դոնդողանման կոնֆիտյուր հաղարջով
ԱԶՆՎԱՄՈՐԻՈՎ ՊԱՀԱԾՈ
Կիտրոնով կարկանդակ
Շոռաբլիթներ բալի սոուսով