շաքարավազ

թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar

Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։

Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:

Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:

Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:

Տորթ-սուֆլե բալով
Արագ տորթ
Քերած պիրոգ
Շոկոլադե ”Միսիսիպի”
Տոնական արագ տորթ
Ծրարներ կարամելացված խնձորի միջուկով
Սրճային տորթ
Մսով բլինչիկներ ՝ ռուսական ձևով
Եղջյուրիկներ կաթնաշոռով և ընկույզով
Ամանորյա ”Թռչնի կաթ”
Սրճային բազմաշերտ տորթ
Տոնական թխվածքաբլիթ «Երեք շոկոլադ»
...10...5354...60...