շաքարավազ

թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar

Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։

Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:

Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:

Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:

Ամանորյա շոկոլադե տորթ
Ամանորյա թխվածքաբլիթներ 
Ամանորյա թխվածքաբլիթներ
Պնդուկով տորթ
Կարամելային թխվածքաբլիթներ
Փախլավա
Նրբաբլիթներով արագ տորթ
Շոկոլադե էկլերներ
Տորթ «Թռչնի կաթ»
Տորթ Զեբր
Շոկոլադե տորթ ծիրանաչրով
Թխվածքաբլիթ փխրուն խմորով և շոկոլադով
...10...5455...60...