շաքարավազ

թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar

Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։

Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:

Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:

Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:

Մեղրով բիսկվիթ ընկույզով և շոկոլադե ջնարակով
Պնդուկով տորթ սերուցքային և սրճային մուսսով
Բակլավա
Արագ նապոլեոն
Բակլավա
Ռուլետ կաթնաշոռային կրեմով
Էկլերներ բեզեով
Շոկոլադե տորթ «Triple»
Բեզե սերուցքային միջուկով
Կիտրոնով ռուլետ
Տորթ «Esterházy» նուշով
Տորթ «Սպարտակ»
...10...5657...60...