շաքարավազ

թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar

Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։

Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:

Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:

Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:

Տարտ վանիլային կրեմով և բալով
Սպիտակաձավարով պուդինգ մրգերով
Տորթ Զահեր
Պանրով խխունջներ
Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթ
Տորթ «Մարս»
Չիզքեյք «Բրաունի ազնվամորիով»
Տորթ «Գվադելուպա»
Լոլիկով բուլկիներ գրիլի վրա
Տորթ «Էլինա»
Կաթնաշոռով և խնձորով պիրոգ
Տորթ «Մարոնիեր»
...10...6061...70...