շաքարավազ

թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar

Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։

Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:

Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:

Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:

Ֆրանսիական աղանդեր «Choux» վանիլային կրեմով
Տորթ «Շոկոլադե Ֆրամբուազ»
Սկումբրիա գրիլի վրա
Տորթ-մուսս «Սիմֆոնիա»
Տորթ Օպերա
Նուշով չիզքեյք կարմիր հաղարջով
Տորթ «Դոբոշ»
Շոկոլադե տորթ «Triple»
Աղցան «Բանջարեղենային»
Չիզքեյք սև սալորաչրով
Կարկանդակներ կաթնաշոռով և պանրով
Տորթ «Տրյուֆել»
...10...6162...70...