շաքարավազ

թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar

Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։

Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:

Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:

Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:

Մինի բուլկիներ եփած կրեմով
Տորթ «Կարամելային կապուչինո»
Շոկոլադե տորթ «Carrément Chocolate»
Շոկոլադե բիսկվիթ տորթի համար
Պանրով և սոխով հաց
Տորթ «Կիտրոնով ֆրեշ»
Տարտալետկաներ լոլիկով և պանրով
Լվովյան շոռակարկանդակ
Շոկոլադե թխվածք մուսսով և ազնվամորիով
Ուտեստ լափշայով և աղացած մսով
Պրոֆիտրոլներ շոկոլադե կրեմով
Տորթ «Լենինգրադյան»
...10...6263...70...