շաքարավազ
թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar
Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։
Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:
Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:
Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:

Ռագու տավարի մսով և սնկի խմորագնդիկներով

Աղանդեր «Բրազիլական»

Տորթ «Դելիկատ» նարնջով

Կաթնաշոռով ձողիկներ

Տորթ «Diabella»

Կիևյան տորթ

Նրբաբլիթով տորթ հատապտղային սոուսով

Չիզքեյք «Devil’s Food»

Աղանդեր եփովի կրեմով և հատապտուղներով

Տորթ «Tropezienne»

Գազարով չիզքեյք

Նրբաբլիթներով աղանդեր հունգարական ձևով