շաքարավազ

թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar

Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։

Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:

Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:

Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:

Տորթ «Թռչնի կաթ»
Տնական պանիր «Ռիկոտտա»
Կաթ ընկույզներից
Մարմարյա չիզքեյք
Մեղրով տորթ
Մարինացված կանաչ լոբի
Տորթ «Ռիվիերա»
Շոկոլադե տորթ Օպերա
Կարամելային աղանդեր
Տորթ «Մոկկա»
Աղանդեր «Red Velvet»
Շարլոտկա բալով
...10...6465...70...