շաքարավազ

թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar

Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։

Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:

Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:

Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:

Սև սալորով սոուս մսի համար
Ելակով շարլոտկա
Մեղրով թխվածքաբլիթ
Կաթնաշոռով չիզքեյք
Ծննդյան տորթ
Պիրոգ «Կարամելային խնձոր»
Յոգուրտով և բալով թխվածք
Թթվասերով և կեռասով ժելե
Չիզքեյք JUNIOR’S-ից
Տորթ Պանչո
Կաթնաշոռով փքաբլիթներ
Դդումով տորթ
...10...6768...70...