շաքարավազ
թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar
Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։
Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:
Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:
Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/09/tort-napoleon-12-420x400.jpg)
Տորթ ”Նապոլեոն”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/09/shokolade-pxrun-txvacqablit-9-420x400.jpg)
Շոկոլադե փխրուն թխվածքաբլիթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/09/narnjov-tort-12-420x400.jpg)
Նարնջով տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/09/dietik-lobio-4-420x400.jpg)
Դիետիկ լոբիո
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/09/pirog-kitroni-mijukov-8-420x400.jpg)
Պիրոգ կիտրոնի միջուկով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/09/kitronov-hataptuxnerov-tort-23-420x400.jpg)
Կիտրոնով և հատապտուղներով տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/09/aznvamoriov-pirog-11-420x400.jpg)
Ազնվամորիով պիրոգ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/09/fransiakan-ekler-ladureeic-13-420x400.jpg)
Ֆրանսիական էկլերներ «Laduree»-ից
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/09/gazar-koreakan-dzevov-5-420x400.jpg)
Գազար կորեական ձևով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/09/spitakadzavarov-blitner-8-420x400.jpg)
Սպիտակաձավարով բլիթներ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/09/tulumba-8-420x400.jpg)
Թուլումբա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/09/gazarov-karkandakner-12-420x400.jpg)
Գազարով կարկանդակներ